Cara Jimat Beli Tiket AirAsia

Sharing is caring!

Artikel ini menerangkan cara jimat beli tiket AirAsia. Apabila membeli tiket dari syarikat penerbangan tambang murah, sudah semestinya pelanggan inginkan harga yang rendah. Untuk pelanggan yang kerap membeli tiket penerbangan AirAsia, pasti akan mengeluh kerana AirAsia mengenakan yuran pemprosesan semasa ingin membuat pembayaran. Kini, anda tidak lagi perlu membayar yuran tersebut!

Yuran pemprosesan untuk pembayaran melalui perbankan atas talian adalah sebanyak RM4.24

Yuran pemprosesan untuk pembayaran menggunakan debit card pula adalah RM12.72

Manakala pembayaran menggunakan kad kredit pula dikenakan yuran pemprosesan sebanyak RM16.96.

Anda boleh mengelak dari membayar sebarang yuran pemprosesan dengan menggunakan kad BigPay.

Anda turut akan menikmati diskaun untuk tempahan makanan pra-bayar (prepaid in-flight meal) dan juga tambahan luggage (add-on luggage) sekiranya menggunakan BigPay.

Selain dari itu, untuk tempoh terhad anda akan menerima RM10 secara percuma sekiranya anda mendaftar akaun BigPay dengan menggunakan Referral Code: IGABCEDWS0

Anda juga tidak dikenakan sebarang bayaran untuk mendaftar akaun BigPay. Bayaran awal minima sebanyak RM20 semasa pendaftaran akan dikreditkan ke akaun BigPay anda dan boleh digunakan di mana-mana kiosk yang menerima kad Mastercard atau pun mana-mana portal atas talian yang menerima pembayaran Mastercard dan semestinya di portal AirAsia untuk membeli tiket penerbangan tambang murah anda.

5.00 avg. rating (96% score) - 5 votes

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *