Cara Ubah Had Transaksi CIMBClicks

Sharing is caring!

Artikel ini akan menerangkan cara untuk menukar atau ubah had transaksi CIMBClicks. Sila ambil maklum, untuk menukar had transaksi anda perlu menggunakan Web Browser seperti Chrome, FireFox dan Safari.

Sekiranya anda menggunakan peranti seperti tablet atau telefon bimbit, pastikan anda klik pada pautan “Desktop View” terlebih dahulu.

Selepas login ke akaun CIMBClicks, klik pada pautan “Services” di menu sebelah kiri.

Scroll ke bawah dan klik pada “Clicks Transaction Limit”

Masukkan had yang baru pada ruangan yang diperlukan

Klik pada “Request TAC” untuk pengesahan

Masukkan TAC yang dihantar ke telefon bimbit anda dan klik “Update”

Sekiranya berjaya, anda akan menerima makluman seperti ini:

Tutorial ini sah digunakan pada 7 Jun 2018 10:15PM

Untuk bantuan penukaran had transaksi bagi perbankan atas talian bagi bank lain, klik sini.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

5 thoughts on “Cara Ubah Had Transaksi CIMBClicks”

  1. Trimaksih kwan, 2 kli pergi atm x jumpe, sting bende ni, cri kat google rupenye ade yg share, trimaksih smoga bermanfaat

  2. Tapi CIMB Clicks saya sampai top up je, yang ke bawah tiada. Frustrated with the system honestly speaking.

    1. Tuan Pengetua

      Top up maksudnya sampai Prepaid Reload sahaja ya? Transaction limit yang awak nak ubah tak available?

  3. Terima kasih atas perkongsian tapi saya masih x berjaya lakukan Cimb Click saya cuma ada item dashboard hingga ke item topup je. Bawah pada item topup dah x ada termasuk item services. 😔 Kenapa lain ye?

    1. Tuan Pengetua

      Sekiranya menggunakan peranti mudah alih, sebelum log masuk ke akaun cimbclicks, pastikan klik pada “Desktop View” terlebih dahulu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *